Dyslexie

Boeken over dyslexie

Toen ik in de eerste klas van het vmbo zat, werd vast gesteld dat ik dyslexie had. Dit was geen grote verrassing omdat ik op de basisschool al veel moeite had met taal, spelling en begrijpend lezen. Tijdens mijn studietijd heb ik hulp gehad om met mijn dyslexie om te leren gaan. Hierdoor heb ik uiteindelijk mijn HBO-diploma kunnen behalen.

Omgaan met je dyslexie tijdens je studietijd is net even anders dan omgaan met je dyslexie in het werkveld. Geen extra tijd voor een voor opdrachten, spellingfouten worden gezien als slordig en je hebt geen voorleessoftware tot je beschikking. Maar hoe ga je dan om met je dyslexie tijdens je werk? Eerst hard vallen en vervolgens leren hoe je weer moet opstaan.

Lees verder Boeken over dyslexie

Dyslexie als kracht inzetten tijdens je werk [ervaringsverhaal]

In het tweede jaar van mij HBO studie kwam ik in aanraking met online marketing. Mijn marketingdocent vertelde met veel passie over de ongekende mogelijkheden van de relatief nieuwe branche en de vaart dat het zich ontwikkeld. Ik was verkocht. Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in online marketing en inmiddels ben ik een gepassioneerde online marketeer.

Een belangrijk onderdeel binnen de online marketing is het schrijven van pakkende advertentieteksten en geoptimaliseerde webteksten. Je zult denken dat dyslectici niet thuis horen in deze branche. Dit blogartikel gaat over hoe ik juist dankzij mijn dyslexie toch mijn weg heb gevonden in de online marketing wereld. De onderwerpen zijn:

Lees verder Dyslexie als kracht inzetten tijdens je werk [ervaringsverhaal]